İstanbul’da kırmızı dereden sonra bir dere de mavi aktı

Arnavutköy’deki kırmızı akan dereden sonra Esenyurt’ta, Haramidere’nin Yeşilkent Mahallesi’nde kalan bölümü kimyasal atık nedeniyle mavi aktı.
Mavi akan derenin görüntüsü
Fotoğraf: DHA

ANASAYFA GÜNCEL ÇEVRE
Arnavutköy’deki kırmızı akan derenin ardından Esenyurt’ta kimyasal atık nedeniyle Haramidere mavi aktı. Esenyurt’ta Haramidere’nin Yeşilkent Mahallesi’nde kalan bölümü maviye büründü. Kanaldan akan mavi renkteki su, derenin kısa sürede rengini değiştirdi. Dere bir süre mavi aktı. Yayılan koku nedeniyle de rahatsız olan çevre sakinleri duruma tepki gösterdi.

Çevredeki fabrikaları suçlayan Hülya Karaman, “Dere her zaman böyle akıyor. Neden böyle aktığını bilmiyorum. Ama herkes fabrika atıklarından dolayı böyle aktığını söylüyor. Yetkililere buranın videosunu çekip atmama rağmen kimse ilgilenmedi. İki hafta önce buranın kokusundan evlerde oturamıyorduk” dedi.

Derenin mavi aktığını kokudan fark ettiğini söyleyen başka bir vatandaş ise, “Yoldan geçerken derenin mavi aktığını fark ettim. Burası meydana yakın bir yer. Bu akan mavi su kimyasal mı yoksa zehirli atık mı bilmiyoruz. Yan tarafımız oyun parkı, çocuklar oyun oynuyor. Yetkililerin bir an önce harekete geçmesi gerekiyor” diye konuştu.

Mavi akan derenin görüntüsü

Fotoğraf: DHA

ARNAVUTKÖY’DE DERE KIRMIZI AKMIŞTI
Öte yandan Arnavutköy’de de dere kırmızı akmıştı. Aynı derenin daha önce yeşil akarken fotoğrafları da ortaya çıkmıştı. Dereye rögara boşaltılan kimyasalın karıştığı ifade edilirken yetkililerin incelemesi sürüyor. (İstanbul/DHA)

Haber
İlgili Haberler
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
Menü
Sohbeti Başlat
Merhaba,Web Sayfamıza Hoşgeldiniz..
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?