DKÖ.LER DE BİRLİK VE ÖRGÜTLENME ÖNÜNDEKİ ENGELLER YA DA ZAAFLARIMIZ

1-Geçmişimizi destanlaştırarak , kendimizi yeni sürece dayatıyoruz.
Birçok kişi, eski devrimci mücadele sürecinde, gurup yada birey olarak yaptığı faaliyetleri bugünkü sürece destansı kahramanlıklar olarak dayatmaktadır. Kendilerini bu şekilde topluma dayatan kişiler, yeni dönemin somut şartlarında mücadeleyi örgütleme çabasında olanları zor duruma sokmaktadır. Aynı kişiler bugün gelinen olumsuz nokta da sorumsuzluklarını unuttukları gibi, düzeyli bir öz eleştiri bile vermemişlerdir. Bu duyarsızlık, yeni sürece müdahale etmek isteyen yeni kadroların şevkini kırmaktadır.
2-Gurupsal etkinlik geliştirme hastalığımız
her kurulmuş yada yeni kurulmakta olan DKÖ ne, 12 Eylül öncesinden kalma ilişkilerimizi değişmeyen eski “örgüt içinde etkin olma” mantığıyla taşıma gayretiyle değişime ve gelişime direniyoruz. Dayanışma ve kaynaşma , yeni sürece birlikte müdahale duygusundan uzak bir tavır sergiliyoruz.
3- Resmi ideolojinin sınırları dışına çıkılmıyor.
Çoğu kişinin tüm radikal gibi göstermeye çalıştığı çıkışları bile resmi ideolojinin çerçevesi ile sınırlıdır. Kürtlerle birlikte aynı zeminde demokratik mücadele vermekten korkan çok eski “Devrimci” bu durumdadır. Geçmiş “Enternasyonalist ve Sosyalist, Komünist” beylerimiz, ne hikmetse Kürtlerden ve kürt sorunundan öcü gibi kaçmakta ısrar ederken bu duruma kendilerince değişik kılıflar uydurmaya gayret ediyorlar.
4-Halkın temel sorunları yerine “devrim stratejileri” tartışma hastalığı
Hemen hemen tüm “eski solcular” olarak, güncel (zamlar, vergiler, Asgari ücret, anadil, İşkence, İnsan hakları v.b. ) ya da içinde bulunduğumuz DKÖ nün tüzüğü gereği işlenmesi gereken konular yerine , siyasi parti temsilcileri konumunda Devrim Stratejileri ile zaman geçirirken; DKÖ lerin gerçek işlevini unutuyoruz. Her alanda kendimize “gizemli” bir “siyasi abi” görünümü verme kompleksinden kendimizi alamıyoruz. Bu tür zaaflar kitle örgütlerinin işlevini zayıflatmakta, fedakar unsurları hayal kırıklığına uğratmakta ve DKÖ.nü sahiplenmede kararsız hale getirmektedir. Böylece örgüt, kitle tabanı oluşturamamış, birkaç “eski solcu”nun siyasi tatmin alanı olmaktan kurtulamamaktadır.

Süleyman DEPREM