Baldur işçilerinin grevi 4’üncü gününde

Baldur işçilerinin grevi 4’üncü gününde kararlılıkla sürüyor.
28 Aralık 2020 11:51

Baldur işçileri grevlerinin 4’üncü gününe girdi. İşçiler, sabahın ilk saatlerinden itibaren fabrika önünde toplanmaya başladı.

Kocaeli Çayırova’daki Baldur Süspansiyon fabrikasında DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş sendikasına üye işçiler greve çıktıkları ilk gün olan 25 Aralık Cuma sabahı patronun grev kırıcılığı girişimine karşı çıkmış ve polis 4 işçiyi ve bir sendika yöneticisini gözaltına almıştı. Haklı mücadelelerinden geri adım atmayan işçiler tüm engelleme çabalarını aşarak greve başlamıştı.

Grevdeki Baldur işçileri grev çadırının önünde iken.

Fotoğraf: Evrensel

Fabrikada Birleşik Metal-İş üyesi olmayan ve greve katılamayan iki usta da bugün sendika üyesi olmalarının ardından greve katıldı.

Baldur işçileri, Çorum Ekmekçioğlu Metal fabrikasında Birleşik Metal-İş’e üye oldukları için işten atılan ve direnişe geçen işçilere de dayanışma mesajı gönderdi.