DİSK, yeni istihdam paketine ve hak gasplarına karşı işyerlerinde eylemlere başlıyor

DİSK, AKP ve MHP’nin oyları ile komisyonda kabul edilen kıdem tazminatı ve emeklilik hakkının gasbedilmesini hedefleyen yasa teklifinin geri çekilmesi talebiyle eylemlere başlayacak.
DİSK, kıdem tazminatının gasbedilmek istenmesine karşı Ankara’da eylem yaptı
DİSK, kıdem tazminatının gasbedilmek istenmesine karşı Ankara’da eylem yaptı | Fotoğraf: Evrensel

ANASAYFA İŞÇİ-SENDİKA
DİSK, AKP’nin kıdem tazminatı ve emeklilik hakkının gasbedilmesini hedefleyen yasa teklifinin geri çekilmesi talebiyle eylemlere başlayacak.

Plan ve Bütçe Komisyonundan geçen ve Meclis gündemine gelen “İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”nin asla kabul edilemez olduğunu belirten DİSK yönetim kurulunun eylem programında şunlar yer aldı:

30 Ekim 2020 Cuma günü, ortak pankart ve dövizlerle birlikte örgütlü olunan tüm işyerlerinde, pandemiye uygun koşullarda bildiriler okunacak, basın açıklamaları yapılacak. Akşam sosyal medya üzerinden yaygın etkinlik düzenlenecek.
2-3 Kasım’da yönetim kurulu üyelerinin de katılacakları bölgelerde geniş katılımlı, kitlesel basın açıklamaları yapılacak.
4 Kasım’da genel başkan ve yönetim kurulu üyelerinin, sendika genel merkez yöneticilerinin ve şube yöneticilerinin katılımlarıyla Meclis önünde basın açıklaması yapılacak. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)