BirGün’e açılan Fuat Avni davasında beraat kararı

‘Fuat Avni’ hesabının paylaşımlarını haber yaptıkları gerekçesiyle “FETÖ’ye üye olmamakla birlikte yardım etmek” iddiasıyla yargılanan BirGün çalışanları beraat etti.

BirGün’e açılan Fuat Avni davasında beraat kararı
BirGün yöneticilerine 17-25 Aralık operasyonları ardından ortaya çıkan Fuat Avni Twitter hesabının paylaşımlarını haber yaptıkları için açılan davanın duruşması görüldü.

Savcı BirGün yazarı Barış İnce, Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aydın ve çalışanı Cansever Uğur için beraat talep etti. Mahkeme, tüm sanıklar için beraat kararı verdi.

Gazetemiz yöneticileri 2013-2014 yıllarında Fuat Avni Twitter hesabından yapılan paylaşımların haberleştirilmesi nedeniyle yargılanıyordu.

“FETÖ’ye üye olmamakla birlikte yardım etmek” suçlamasıyla açılan davada delil olarak yalnızca 2014-2015 yıllarında birgun.net sitesine girilen “Fuat Avni” adlı Twitter hesabından atılan tweetlerin haberleştirilmesi gösteriliyordu.