Aydın Tabip Odası Başkanı Ülkü koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

Aydın Tabip Odası Başkanı, Kadın Doğum Uzmanı Dr. Esat Ülkü, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Aydın Tabip Odası Başkanı Ülkü koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi

Aydın Tabip Odası Başkanı, Dr. Esat Ülkü, koronavirüs nedeniyle tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Yoğun Bakım Ünitesi’nde yaşamını yitirdi. Ülkü’nün ölümüne ilişkin açıklama yapan Türk Tabipleri Birliği (TTB) “Kederli ailesi, dostları, tüm sağlık çalışanları ve TTB camiasına başsağlığı diliyoruz” dedi.

3 Ekim 2020 tarihinden bu yana Nazilli Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Aydın Tabip Odası Başkanı Esat Ülkü, daha sonra Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne sevk edilmişti.

1953 yılında doğan Dr. Ülkü, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden 1978 yılında mezun oldu. Kadın Doğum Uzmanı olan Dr. Ülkü evli ve 2 kız çocuk babasıydı. Dr. Ülkü, geçen aylarda yapılan Aydın Tabip Odası Genel Kurulu sonrası Aydın Tabip Odası’nın yeni başkanı olmuştu.