Cumhurbaşkanı Erdoğan ‘milli güvenlik’ diyerek iki grevi yasakladı

Petrol-İş Sendikasının Mersin ve Adana’daki grev kararları Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından “Genel sağlığı ve milli güvenliği bozucu nitelikte” görülerek yasaklandı.

ANASAYFA İŞÇİ-SENDİKA

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Adana ve Mersin’de gerçekleştirilecek grevleri yasakladı. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Petrol-İş Sendikasının Mersin ve Adana’daki grev kararı “genel sağlığı ve milli güvenliği bozucu nitelikte” görüldü.

Grev kararları 60 gün süreyle ertelenerek fiili olarak yasaklanmış oldu. Kararda, “Türkiye Şişe ve Cam Fabrikaları Anonim Şirketine ait Mersin’in Akdeniz İlçesi Kazanlı mevkiinde yer alan soda ve krom üretim tesisleri ile Adana’nın Seyhan İlçesi, Arabali mevkiinde yer alan tuz işletmesinde Petrol-İş Sendikası tarafından alınan grev kararının genel sağlığı ve milli güvenliği bozucu nitelikte görüldüğünden 60 gün süreyle ertelenmesine, 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu iş Sözleşmesi Kanununun 63’üncü maddesi gereğince karar verildiği” bildirildi. (AA)