NEDENİNİ BİLMEDİĞİN HİÇ BİR ŞEYE KARŞI SAVAŞAMAZSIN!

Yaşadığımız coğrafya da ters giden, yanlış olan, teslimiyetçi, tasfiyeci ve pasifist son olarak da işbirlikçi sosyal, siyasal, kültürel ve ideolojik sorunları, neredeyse son yirmi yıldır, özellikle de son on yıldır yazıyoruz, çiziyoruz, anlatıyoruz ve kavgasını veriyoruz.

Son yıllarda gece gündüz burjuva siyasetçileri, aydınları, akademisyenleri, ideologları topluma; “bekleyin, görün-sandıkta hesap sorun-seçimlere kadar sabredin-hiçbir şey eskisi gibi olmayacak, herşey güzel olacak, bir bildiğimiz var, …” gibi açıktan “darbeyle, fetöcüler, avrupa birliği, abd, temizleyecek,ittifaklar,…bunları temizleyecek,…” gizliden söylemleriyle toplumu, toplumsal muhalefet güçlerini günümüze kadar aldata aldata bugünlere geldi.

Elbette burjuvazinin bu ideolojik ve politik açık veya gizli söylemleri sadece burjuva partilerinde karşılık bulmadı, burjuva demokrasisine bel bağlayan, onu kurtarıcı gören veya aracı gören kimi sözde sol, sözde sosyalist, sözde devrimci, sözde yurtseverlerde anarkoliberalizmin kuyruğuna takılıp aynı söylemlerin peşine takılarak bugüne kadar toplumu ve toplumsal muhalefet güçlerini manipüle adip mevcut sistemin yıkılmasına değil, her daha da güçlenmesine hizmet ettiler.

Peki, ne değişti, elbette hiç bir şey. Daha çok sömürü, daha çok katliam, daha çok işsizlik, daha çok açlık ve yoksulluk, daha çok gözaltı, tutuklama ve esir alma gerçekleşti.

H.H.B.
02.10.2010