İstanbul Barosu’na ‘Ebru Timtik’ soruşturması

İstanbul Barosu hakkında, ölüm orucu direnişinin 238. gününde yaşamını yitiren avukat Ebru Timtik’in fotoğrafının baroya asılmasına ilişkin şikâyet üzerine soruşturma başlatıldı.
İstanbul Barosu’na ‘Ebru Timtik’ soruşturması
“Adil yargılanma” talebiyle başlattığı ölüm orucu direnişinin 238. gününde yaşamını yitiren avukat Ebru Timtik için İstanbul Barosu önünde yapılan anmada, Timtik’in fotoğrafının baro binasına asılmasına ilişkin yapılan şikâyetler üzerine İstanbul Barosu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyeleri hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

Başsavcılık, önce İstanbul Barosu’ndan baro yöneticilerinin isimlerini istedi. Daha sonra ise aralarında İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu’nun da olduğu 11 baro yöneticisini beyanda bulunmak üzere savcılığa çağırdı.

Cumhuriyet’e konuşan Durakoğlu, “Politik bir durum söz konusu. Ortada bir suç yok uydurma bir durum var” dedi.