Kızılay yine şaşırtmadı: Başdanışman ‘tanıdık’

Haber Merkezi

CHP Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, HalkBank Yönetim Kurulu Başkanı Recep Süleyman Özdil’in Kızılay Başkanı Kerem Kınık’a başdanışman olarak atandığını belirtti.

Kınık’ın başkan olmasıyla Kızılay içinde sürekli usulsüzlükler yaşandığına dikkat çeken CHP’li Bingöl, “Kerem Kınık’a iki yeni başdanışman atandı. İhtiyaca göre mi? Hayır. Liyakat esasına göre mi? Hayır. Peki kim bu atanan kişiler? Biri HalkBank Yönetim Kurulu Başkanı, Recep Süleyman Özdil. Diğeri ise Fetihler Hayır Hizmeti Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Barbaros Ceylan. Anlaşılan o ki, Kınık Kızılay’ı kendi kişisel şirketi haline getirdi” dedi.

Kızılay’dan yapılan açıklamada, “Recep Süleyman Özdil ile Barbaros Ceylan Kızılay’a ücretsiz olarak, tamamen gönüllü bir şekilde danışmanlık yapacaklardır” denildi.