İzmir Barosu’ndan 30 Ağustos yasağına sert tepki

İzmir Barosu, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları için getirilen kısıtlamalara “Baromuz üyesi avukatlarla birlikte İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda olacak ve 30 Ağustos zaferinin taçlandığı şehrimizde milli mücadelemizin zafer kutlamasının halkımızdan kaçırılmasına izin vermeyeceğiz,” diye yanıt verdi.

İzmir Barosu’ndan 30 Ağustos yasağına sert tepki
İçişleri Bakanlığı, 81 il valiliklerine gönderdiği genelge ile 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerinde kısıtlamaya gitti. Kamuoyunda tepki çeken genelgenin ardından İçişleri Bakanlığı’ndan pandemi koşulları nedeniyle tedbir alındığı açıklaması yapıldı. İzmir Barosu karara tepki gösterdi.

Pandemi sürecinde Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılması, 15 Temmuz kutlamaları gibi günlerde iktidarın hiçbir tedbir almadığını vurgulayan baro, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarının kısıtlanmasını “Niyetinizi de gerici zihniyetinizi de biliyoruz, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı halktan kaçırmanıza izin vermeyeceğiz” sözleriyle eleştirdi.

İzmir Barosu’nun açıklaması:

“Milyonlarca lise öğrencisini kapalı sınıflarda üniversite sınavına sokan, sermaye her şeyden önemlidir diyerek işçileri, memurları çalıştırıp AVM’leri açan; tatil beldelerinde oluşan kalabalıkta, 15 Temmuz kutlamalarında, Ayasofya’nın cami olarak açılışında on binlerce insanın bir araya gelmesine hiçbir tedbir almayan siyasal iktidar, konu 30 Ağustos Zafer Bayramı olunca bir anda pandemiyi hatırlamış ve ülke çapında yapılacak kutlamaları yasaklamıştır.

detay
30 Ağustos kutlamalarını kısıtlayan İçişleri Bakanlığı’ndan açıklama
AKP iktidarının milli bayramlarımız olan 29 Ekim, 23 Nisan, 19 Mayıs ve 30 Ağustos’ta bugüne dek takındığı tavır, milli günlerimizi halktan kaçırmak, Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu kurtuluş mücadelesini gençlerimizin ve tüm yurttaşlarımızın zihinlerinden silmeye çalışmaktır.

Emperyalist işgalin Mustafa Kemal Atatürk önderliğindeki milli mücadelemizle sonlandırıldığı büyük zaferin anılmasını yasaklamak, kimsenin haddi değildir. Buradan açıklıyoruz, 30 Ağustos günü tüm gerekli sağlık önlemlerini alarak baromuz üyesi avukatlarla birlikte İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda olacak ve 30 Ağustos zaferinin taçlandığı şehrimizde milli mücadelemizin zafer kutlamasının halkımızdan kaçırılmasına izin vermeyeceğiz.”