AŞURA KAYNARKEN VERİLEN GULBANG

Tene Can Yola Işık Olan ya Hakk.
Biz sana, senin varlığına, varlığın birliğine inandık. Kainatın sevgisini gönlümüzde topladık. Cümlenin gittiği yola ikrarla bağlandık. Pirlrimizin nefeslerini Hakk bildik. Hakk olanı aldık kabul ettik. Gerçeğe HÜ dedik.
Bu sevgi ve İkrarımızla bu günkü Hizmetler kabul ola. Hakk ile ola. Hakka vara. Muratlar hasıl ola. Durduğunuz dar. Verdiğiniz ikrar. Hizmet ettiğiniz yol. Kaynattığınız Aşura Hakk katında kabul ve Makbul ola. Varlığın birliğinde. Ocağın alevinde, Işığın yedi renginde, Hakkikatın varında. Pir Ocakların narında. Aşure Lokmanız kabul ola. Hakk meydanında, Marifete varanların sofrasında ola. Xızır gözcünüz, Şahe Merdan yoldaşınız ola. İkrarını kemer yapan kemerbestler. Sizleri Pir kapısında mahrum etmeye. Cümle Canlar Hakka, Hakkikata ulaşa.
Bugün Hizmet eden canların elleri, ayakları, bedenleri dert görmeye. Lokmalar dertlere deva, hastalara şifa ola.
Her ne dilek dilenerek Aşure Lokması kaynatılmışsa Kabul olup yerine gele. Dilden dilekler, gönülde muratlar hasil ola.
Dil bizden nefes Pir-ÁNA’dan ola.
Ya Xızır sen gerçeksin. Gerçeğe HÜ

13 Ağustos 2020 Berlin Ali Koçak