Munzur‘da Birlik Cem yapıldı

13 Ağustos 2020 Alevi Haber Ağı

Munzur Gözleri’nde birlik Cemi yaptıld. Alevi kurumları ve Dersim Ocakları tarfından düzenlenen Ceme halk lokmlarıyla katıldı. Sivil toplum örgütleride destek sundukları birlik Ceminede bir araya gelen halk ‘‘Kutsalıma dokunma” dedi. Ocak temsilcileri sırasıyla söz alarak Munzur Gözeleri’nde yapılmaya başlanan projeye neden karşı çıktıkların anlattılar.

Devreş Cemal Ocağından Hıdır Rakip, Kureyşan Ocağından Bava Servan Zakir, Kureyşan Ocağı‘ndan Turabi Genç, Baba Mansur Ocağı‘ndan Yaşar Toprak ve Devreş Cemal ocağından Hayri Şanlı katıldı.

‘‘Biz bu projeye karşıyız ve razı değiliz.‘‘

Cemde söz alan ocak temsilcileri projeye karşı olduklarını belirterek, Tunceli Valisi’nin;‘‘ Ben kanaat önderlerinden, ocakzadelerden rızalık almışım‘‘ diyerek yaptığı açıklamanın s gerçeği yansıtmadığına vurgu yaparak, kendilerinden böyle bir rızalığın alınmadığını ve bu projeye karşı olduklarını şu ifadeleri kullanarak belirttiler: ‘‘ Biz bu projeye karşıyız ve razı değiliz. Munzur bizim için kutsal bir mekandır ve dokunulmasını istemiyoruz.‘‘ Yapılan konuşmaların ardından cem tutulup c semaha dönüldü. Halkın Munzur Baba aşkına getirdikleri lokmalar pay edildi.

AHA / Dersim