ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve SKM üyeleri gözaltına alındı

ANASAYFA GÜNCEL POLİTİKA

ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, SKM Sözcüsü Deniz Aktaş ile SKM MYK üyeleri Balıkesir’de gözaltına alındı.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Sözcüsü Hatice Deniz Aktaş ile Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyelerinin aralarında bulunduğu çok sayıda kadın Balıkesir’de gözaltına alındı.

Kadınların, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Edremit İlçe Eş başkanı Sevgi Özden’in Altınoluk’ta bulunan evine yapılan baskınla gözaltına alındıkları belirtildi.

Gözaltına alınanların isimleri şöyle: ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, SKM Sözcüsü Hatice Deniz Aktaş, SKM MYK Üyeleri Çiçek Otlu, Satiye Ok, Züleyha Mangan, Ezgi Bahçeci, Tanya Kara, Ebru Yiğit ve HDP Edremit İlçe Eş Başkanı Sevgi Özdem.

“OPERASYON ÖZGÜR KADIN KİMLİĞİNE SALDIRIDIR”
ESP Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran üyelerinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Medya Haber’e konuşan Taşkıran, gözaltına alınan kadınların yaşamın her alanında mücadele yürüten kadınlar olduğunu ifade ederek, “Bu operasyon özgür kadın kimliğine yönelik bir saldırıdır. Kendi emeğiyle yaşamak isteyen kadınlara yönelik bir operasyon. SKM, kadın özgürleşmesinin yolunun özgür bir gelecek inşasıyla mümkün olduğunu söyleyen, her yerde bunun mücadelesini yürüten bir Meclis’tir. Bizim yoldaşlarımızın, Eş Genel Başkanımızın gözaltına alınmasının esas nedeni yürütülen mücadeledir” dedi.

Kadınları her alanda tepki göstermeye çağıran Taşkıran, “Tepkiler var, bu tepkileri sokakta göstermeye çağırıyoruz. Hep söyledik; kadınlar birlikte güçlü. Bunu yaşamın her alanında örgütlemeye devam edeceğiz. Saldırılara karşı direnme, onurlu özgür bir gelecek için sokakta olmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

HDP KADIN MECLİSİ: BASKILAR KADINLARI YILDIRMAZ
HDP Kadın Meclisi, gözaltılarla ilgili yaptığı yazılı açıklamada AKP-MHP ittifakının her geçen gün kadınlara yönelik saldırılarını arttırdığı belirterek, “AKP’nin savcıları, adeta her gün ‘hangi kadını gözaltına alsam, tutuklasam’ diye sahte deliller yaratarak siyasi soykırım operasyonlarına kılıf uyduruyor” denildi.

Kadınlara yönelik saldırıların kadınların güvencesi olan İstanbul Sözleşmesi’nin tartışmaya açılması, çocuk istismarının yasal güvenceye alınmak istenmesi nedeniyle olduğu belirtilen açıklamada “Birlikte, her daim alanlarda, meydanlarda omuz omuza mücadele ettik, mücadele etmekten bir an olsun geri durmayacağız. AKP-MHP erkek ittifakının kadınlara yönelik saldırıları bu kadar aleni bir şekilde devam ederken, tüm kadınlara şu çağrıyı yapıyoruz: Gelin hayatlarımız hakkında karar almak isteyenlere karşı birlikte sesimizi yükseltelim” ifadelerine yer verildi. (HABER MERKEZİ)