Rönesans İnşaat’ın Rusya’da şantiyesinde haklarını isteyen işçilere düşmanca gözaltı

İnşaat-İş Sendikası, Rönesans İnşaat’ın Rusya’daki şantiyesinde ücretleri için eylem yapan işçilerin kötü muamele ile gözaltına alındığını duyurdu.
İşçiler polisler tarafından gözaltına alınıyor
Fotoğraf: @insaatsendika’sının Twitter hesabından yayımlanan videodan ekran görüntüsü alınmıştır

ANASAYFA İŞÇİ-SENDİKA

İnşaat-İş Sendikası Rönesans İnşaat’ın Rusya’daki şantiyesine ücretleri için eylem yapan işçilerin gözaltına alındığını duyurdu. Yapılan açıklamada, “İşçi düşmanlığının görüntülerini paylaşıyoruz. İşçi arkadaşlarımız Amonlar tarafından gözaltına alındılar” dendi.

İnşaat-İş tarafından yapılan açıklamada, “Ana firmanın Rönesans Holding olduğu Rusya’nın Amur kentinde endüstri şantiyesinde çalışan inşaat işçileri Kovid-19 nedeniyle karantinada kaldıkları sürelerin ücretlerinin ödeneceği sözünün verilip, sonrasında ödenmediği için eyleme geçtiler. Anlaşma sağlanıp eylem sönümlendikten sonra inşaat işçisi arkadaşlarımız Amonlar (polisler) tarafından gözaltına alındılar” denildi.

İnşaat-İş’in paylaştığı, polislerin işçilere kötü muamele yaptığı görülen görüntülerde, işçilerin indirildiği bir otobüsün üzerinde Rönesans Holding’in logosunun olduğu da dikkat çekti. (İŞÇİ-SENDİKA SERVİSİ)