Suruç’ta katledilenler anılıyor | Ankara ve İstanbul’daki anmalara polis müdahalesi
Suruç Katliamı’nın 5. yılında, katledilenler çeşitli illerde yapılan etkinliklerle anılıyor. Ankara’daki anmada polis yurttaşları ters kelepçe ile gözaltına aldı, gazetecileri engelledi.
İ ANASAYFA
GÜNCEL
20 Temmuz 2015’te topladıkları oyuncakları Suriye’deki çocuklara götürmek için bir araya gelen gençlere yönelik IŞİD’in bombalı saldırısında katledilen 33 kişi, katliamın 5. yılında çeşitli illerde yapılan eylem ve etkinliklerle anılıyor. Ankara ve İstanbul’daki anmalara müdahale eden polis çok kişiyi gözaltına aldı.
Ankara’da, katliamda yaşamını yitirenleri anmak için Kızılay’da toplananlara polis müdahale etti. Kalkanlarla kitlenin etrafını sarıp alanı izole eden polis, diğer yurttaşların ve gazetecilerin müdahaleyi görmesini engellemeye çalıştı. Anmaya katılanlar yerlere yatırılarak ters kelepçe ile yere yatırıldı. Anmaya katılan çok sayıda kişi gözaltına alındı.
GAZETECİLER ENGELLENDİ
Anmayı ve polis müdahalesini haberleştirmeye çalışan gazeteciler de polis tarafından engellendi. Polis sözlü ve fiziki müdahalelerde de bulunarak gazetecilerin görüntü almasına engel olmaya çalıştı. İşini yapmakta ısrar eden gazeteciler ise gözaltına alınmakla tehdit edildi. Polis amiri görüntü çekmeye ısrar eden gazetecileri gözaltına alın emri vererek vatandaş ve gazeteciler uzaklaştırılmaya çalışıldı. Çok sayıda polisin Evrensel muhabirini engellemeye çalıştığı anlar da kaydedilen görüntüler arasındaydı.
Olaya tepki gösteren vatandaşlar “Çocuklar katliam olmasın” diyor neden böyle yapıyorsunuz diye sorarken Polis amirleri, “Kanun böyle, terk edin burayı, biz sizin güvenliğinizi sağlamaya çalışıyoruz” dedi. Vatandaşlar, “burası kaldırım hergün gelip geçtiğimiz yer. İnsanlara böyle davranamazsınız” diye karşılık verdi.