Aleviler, Yarın Avrupa Ülkelerinde ‘Adalet Nöbeti’ Tutacak

Aleviler, yarın Avrupa ülkelerinde ‘Adalet Nöbeti’ tutacak
adalet nöbetialeviAlevileravrupapirhaturgut öker

12 Haziran 2020 – 15:32
PİRHA – Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Avrupa Alevi Kadınlar Birliği (AAKB ) ve Avrupa Alevi Gençler Birliği (AAGB) üyesi Aleviler, hakkında yurtdışına çıkış yasağı olan AABK Onursal Başkanı Turgut Öker’in 18 Haziran’da görülecek duruşması öncesinde yarın (13 Haziran) Avrupa’nın her yerinde ‘Adalet nöbeti’ tutacak.

Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker’in, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanı olduğu dönemde yaptığı konuşma ve açıklamalardan dolayı, hakkında açılan birden fazla dava var. Tüm duruşmalarına katılmasına rağmen, Öker‘e yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Öker’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret ettiği ve örgüt üyeliği iddiasıyla yargılandığı davanın duruşması 18 Haziran’da Kartal Anadolu Adliyesi’nde görülecek.

Duruşma öncesi davaya dikkat çekmek amacıyla Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu (AABK), Avrupa Alevi Kadınlar Birliği (AAKB ) ve Avrupa Alevi Gençler Birliği (AAGB ) Avrupanın tüm kentlerinde ‘Adalet nöbeti’ tutacak.

Adalet nöbeti, 13 Haziran Cumartesi günü saat 14:00 – 16:00 arasında tutulacak.

“ÖKER’E AÇILAN DAVALARLA ALEVİLER YARGILANIYOR”

Alevilere yapılan haksızlıklara ve Öker’in duruşmasına dikkat çekilen açıklamada şunlar belirtildi:

Turgut Öker, Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu ve Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Genel Başkanlığı döneminde yaptığı konuşma ve açıklamalardan dolayı hakkında davalar açılıyor. Alevilerin haklı taleplerini dile getiren, hak ihlallerine karşı mücadele eden onursal başkanımıza yönelik açılan davalar ile Aleviler ve kurumlarımız yargılanıyor.”

Şu ülke ve şehirlerde Adalet Nöbeti tutulacak:

ALMANYA

Köln – Hauptbahnhof