Yaşamın İnancı

Görünen ve görünmeyen cümle varlığı bir gören, evrensel bir yol olan inancımız bize en doğru pusula. Pirlerimiz in, aşıklarımızın kelamlarının ışığında bir olmaya diri olmaya iri olmaya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var.
Tüm deneyimler göstermiştir ki samimiyet içermeyen hiç bir çalışmanın toplumda karşılığı olmaz. Bir süreliğine taraftar bulunur ama bu uzun soluklu değişim dönüşüm yaratmaz. Var olan örgütlülükler buna örnektir.
Bizim hedefimiz gönüllerdir, gönül birliktelikleridir. Dilimiz gönlümüzün mürşidi olmalıdır.
Yaşamın inancıyız diyorsak ki öyleyiz yaşamla ilgili herşey bizim alanımız olmalı. Dayanışma ve rızalık, samimiyet ve ilkeli olmak, cancana ve yanyana olmak bizi biz yapar.
Toplumun gitgide yalnızlaştırıldığı bu dönemde, özellikle gençlerin ve kadınların olmadığı hiçbir çalışma başarılı olamaz, yarım olur, aksak olur, eksik olur. Aleviliğin egemen inançtan etkilenerek özünden uzaklaşmaması ve asimilasyonun etkisiyle yok olmaması bu günkü ben merkezci yapılanmalarla mümkün değildir.
Biz olamamanın sıkıntısını her daim yaşayan canlar olarak gitgide yalnızlaşmamak için kendimizden başlayarak aleviliğin aynı zamanda bir duruş olduğunu da unutmadan ilkeli birlikteliklere adım atmalıyız. Bu yolda umut verici olan birçok emeğin olduğunu da biliyoruz. Karanlığa ışık olmanın gücünü ve güzelliğini yaşamalı ve yaşatmalıyız.

Birbirimizin Hızırı olma umuduyla, sevgi ve muhabbetle kalın.
Aşk ile.

Nuran KILIÇKAYA