DEĞİŞİM ve DÖNÜŞÜM ŞART

En büyük değişim, değişimin ta kendisidir

Günümüz insanlığı tarihin en gelişmiş teknolojisi ile hızla bilgilere ulaşmak ve onu en geniş kesimlere yaymak için; internet ve sosyal medya aracılığı ile olanaklara sahiptir. Bu bilgileri görsel ve yazılı olanaklar dâhilinde eğitim çalışmalarına önem vermek zorundayız.

Eğitimi olmadan gelişim ve değişimden söz edemeyiz. Bilgi sahibi olmak okumak araştırmakla mümkün olacaktır. Ancak bu ezber, tekrar olarak çok konuşarak algılanmamalıdır.. Burada yolumuzun verdiği bilgi, dil, edep kişinin bilgisi ile sadece ölçülmemelidir. Kendi kişiliğinde bütünleştirmesi, özgüvenle bilincin, sevginin, vicdanın, dilin bütünleştirilmesi ile mümkündür. Saygısı ve sevgisi olmayan birey öğretici de olamayacağı gibi, saygı ve sevgi göremez.

Geçmişe göz atar isek Alevi kurumları istisnalar hariç cem evlerinde ve derneklerde yol dilinden ve bilgisinden uzaklaştırarak asimile edilmesine kendi kurum ve yöneticileri aracılığı ile asimile edilmesi süreci işlenmiştir. Doğru bildiğimizi zannettiğimiz yanlışları  bilgi kirliliğine hizmetten öteye geçmemiştir. Birçok örnekler çoğaltabiliriz. ‘’ah Hüseyin vah Hüseyin, Allah, Muhammet, Ali diyerek’’ ezberle meşgul olmuştur. Hak ve doğa, insan, bilim, bilgi, öz güven ve yol edebi dili kullanılamamıştır. Bir takım Alevi yazarlar ve ezberci dedeler. Çok bilgi yerine ezberi ve tekrarı bilgi olarak işlemişlerdir.,zaman kayıp ettik . İstisnalar hariç.

Burada bilmek, yapmak anlamına gelmez. Bilmek teorik, yapmak ise pratiklik içerir. Teori ile pratik eş zamanlı uyumu içerisinde gerçekleşebilmeli. Burada tüm samimiyeti ve dürüstlüğü ile yola hizmet edenleri saygı ile anıyorum. Kısa başlıklarla bunlardan dersler çıkararak, günümüzü doğru bilgiler ve pratik çalışmalarla Geleceğe hazırlayabilir isek, geleceğe var olacağız demektir. Aksi takdirde zamanın peşinden koşacağız. Bu nedenle eğitim ve örgütlenmede ana öğe, yol bilgisi dili. İslami ve ulus devletleri dilinden ve ben merkezli çalışmalardan arınarak, yerine biz merkezli ortak akıl ve çözümlerle örgütlemede rızalık ve öz güven düşüncesini örgütlenme sanatı ile birleştiren kişiliğin, kolektif yapının enerjisi ile birleştirip, sorunlara çözümler üreterek, örgütlü gücümüzü geliştirebilir isek geleceğe hazırlıklı adımlar atmış olabiliriz.

Örgütlenme ve özeleştiri bir sanattır.

Birey kendini aştıkça insanlaşır. Kamil İnsan olmanın yolu kendini periyodik olarak aşmaktan geçer… Eleştiri, özeleştiri, yorumlara katılım ve tartışmalar İNSANIN KENDİNİ AŞMASI İÇİN OLMAZSA OLMAZLARDIR.

En zor sanat, İNSAN YÖNETME SANATIDIR.

Örgütlenme ve özeleştiri yapıcı ve yaratıcı pozitif enerjiye çok ihtiyacımız var… Yolumuz ve pirlerimiz bu konularda bizlere ışık tutuyor.

Aşk olsun yola yoldaş olarak hizmet verenlere.

Aydın Can/11.04.2020

İlgili Haberler
Yorum yapabilmek için giriş yapmalısınız.
Menü
Sohbeti Başlat
Merhaba,Web Sayfamıza Hoşgeldiniz..
Size Nasıl Yardımcı Olabilirim?